033 246 06 20 info@kreikamp.nl

Landgoed Oud Groevenbeek, Ermelo

Kernwoorden: 
Maatschappelijk verantwoord Duurzaam 
Milieubewust 
Tweede leven 
Uniek

Bij het inrichten van Villa Oud Groevenbeek hebben wij -­Kreikamp Projectinrichting-­ ervoor gekozen om zoveel mogelijk materialen aan te bieden met onder andere de eigenschappen Duurzaam, Milieubewust, Uniek en Maatschappelijk verantwoord.

Zo is het aangeboden servies allemaal afkomstig van fabrikanten die werken volgens het Fair Trade System, dit betekent dat deze producten zijn ingekocht onder eerlijke handelsvoorwaarden in ontwikkelingslanden (in dit geval Zuid-­Afrika).
We hebben bij de keuze van het meubilair zo veel mogelijk gekeken naar bestaande producten die we een tweede leven kunnen geven. De villa krijgt nu ook een volgend leven door het gebruik als vakantiesuites.

Zo hebben we de 4 houten kasten “gered” uit stoffige magazijnen en donkere zolders. Van 1 van de kasten is bekend dat deze van voor 1945 is, bij het demonteren van de spiegel kwamen we op de achterplaat een tekst tegen met de datum 14 december 1945.
Naast de kasten hebben ook de meeste stoelen al een geschiedenis. Ze zijn bijvoorbeeld al gebruikt in een horecagelegenheid of zijn in een magazijn blijven staan omdat ze zijn vervangen door een nieuwer model. Misschien heeft u al eens op deze stoel gezeten toen de kleur nog anders was.
Een ander mooi voorbeeld van hergebruik van meubels zijn de salontafels en side-­tables. De onderstellen worden ook in Nijkerk gemaakt en voorzien van een blad. Deze bladen zijn in het verleden hele tafels geweest. Door het stralen, aanpassen van het formaat en het lakken is het nu een mooie passende tafel geworden.
Door de speciale behandeling die we de meubels hebben gegeven komen ze nu weer tot hun recht in de villa.

De behandeling die we de producten hebben geven is voor een groot deel gerealiseerd in ons pand in Nijkerk. De meubels worden in de meeste gevallen eerst gestraald zodat er “ruwe” blanke meubels overblijven. Hierna kunnen de meubels op bijna alle mogelijke manieren worden afgewerkt.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de diverse stoelen in de villa:

-­blank gelakt
-­gelakt met “3D-­verf”
-­gestoffeerde zittingen

Ook de fauteuils in de suites en de jachtkamer hebben een speciale behandeling gekregen, deze fauteuils zijn gemaakt met onder andere
“afgekeurde” stoffen, deze stoffen zijn van perfecte kwaliteit maar zijn in een “verkeerde” kleur geproduceerd. Normaal zouden deze stoffen niet gebruikt worden, wij geven ze een reële kans en een mooie plek in de villa.

Het behandelen van de meubels is op 2 manieren speciaal, door de keuze van het materiaal en door de mensen die de behandeling uitvoeren. De behandeling doen we samen met mensen die een verhaal hebben op de arbeidsmarkt, dit zijn bijvoorbeeld mensen die werkzaam zijn in een sociale werkplaats of mensen die moeite hebben met het vinden van een werkplek door leeftijd of ziekte. Tijdens de werkzaamheden voor de villa is er een traject opgezet voor jongeren die extra aandacht nodig hebben bij het onderwijs dat zij krijgen.

IEDEREEN IS ERGENS HEEL GOED IN & ALLES VERDIENT EEN TWEEDE KANS!!

Kreikamp.nl